Helgens desert blev en nutellasemifreddo som jag hittat på www.femme.se/matplatsen
Här kommer receptet!
Tyvärr glömde jag fota i helgen men jag lovar att denna enkla desert är värd att prova :)
Nutellasemifreddo
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk socker
5 dl vispgrädde
1 burk nutella
Separera gulor från vitor och vispa vitorna med 1 msk socker till ett fast skum.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker.
Vispa grädden.
Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant och krossa den andra.
Rör försiktigt ihop gulorna, grädden, skummet från vitorna och den krossade marängen.
Kör nutellan en liten stund i micron och ringla ner den i smeten.
Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 4 timmar men gärna över natten.
Tag fram en stund innan servering och servera med banan eller färska jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar